header

Logo ProCertnagelbeugellogo sportvoetenVoeten

Medisch Pedicurebloem

Een medisch pedicure kan u verlossen van ongemakken aan de voet en helpt u bij het voorkomen van problemen.

Wat doet een medisch pedicure precies? Tot de werkzaamheden van een medisch pedicure behoren onder andere het verwijderen van overmatig eelt, likdoorns, het op de juiste wijze knippen en frezen van nagels en nagelproblemen oplossen zoals bijvoorbeeld een ingroeiende nagel. Bij een ingroeiende nagel of een extreem rondgroeiende nagel kunnen we de nagelgroei begeleiden met behulp van een beugel.

Plakbeugel lugaVeertje

 

 

 

Een pedicure is er niet alleen voor oudere mensen maar zeer zeker ook bijvoorbeeld voor sporters (voetballen, atletiek) en kinderen. Een trauma aan de teen kan blijvende problemen veroorzaken aan de nagel als dit niet goed wordt begeleid. Ook kan de nagel gerepareerd worden, ook als hij er grotendeels af is. Zeker voor de zomermaanden als de blote voeten weer tevoorschijn komen is het verfraaien van lelijke schimmelnagels mogelijk. Ook als er maar een gedeeltelijke nagel aanwezig is. Met een gel die schimmelwerend werkt wordt de nagel weer opgebouwd en wordt de schimmel gecamoufleerd. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Nagelreparatienagelmycose

Na nagelreparatie

Voor nagelreparatie

Het geven van adviezen en het opsporen en zoveel mogelijk wegnemen van de klachten behoort ook tot hun taak. Passen uw schoenen wel bij uw voeten? Heeft u wel de juiste maat schoenen? Hoe moet u uw voeten verzorgen?

De pedicure heeft een preventieve rol bij het voorkomen van problemen bij klanten met diabetes mellitus, reuma, vaatleiden en neurologische afwijkingen.

En als verwennerij is er na afloop van de behandeling een fijne afsluiting voor de cliënt met een voetmassage en worden de voeten ingesmeerd met een verzorgende voetcrème.

Sporten en pedicure

Regelmatig sporten komt onze gezondheid ten goede. Aandacht voor de voeten is daar bij gewenst want tijdens het sporten komen onze voetgewrichten anders en meer onder druk te staan.

Het is belangrijk bij het sporten dat men de juiste schoenen draagt die passen maar ook geschikt zijn voor de sport die u uitoefent. Een verkeerde of slechte schoen kan leiden tot diverse voetklachten en blessures:

 

 

cartoonhamertenenPodobaroscoopNieuwe praktijkdrukvrijleggenvoeten